O intrebare de cand lumea si acum cum multi au telefoane mari sau tablete dupa ei, multi apeleaza la cei ce ori au telefoane mai mici ori la cei cu ceasuri pe mana. Din cate vad nu prea se mai poarta ceasurile desi multi intreaba cat e ceasul. Pentru cei ce nu au ceasuri pe mana, vreau sa recomand achizitionarea unui ceas frumos de la watchshop.ro
Daca vreti cateva recomandari in alegerea ceasului va las cateva mai jos:
Recomandabil ar fi sa va alegeti tipul de ceas care se potriveste cel mai bine stilului dumneavoastra de viata, tinutei vestimentare si, nu in ultimul rand, obiceiurilor si gusturilor dumneavoastra. Ca sfat ar fi bine sa alegeti un ceas cu mecanism: quartz, cu intoarcere automatica, cu intoarcere manuala, autoquartz, etc. in raport cu destinatia dorita pentru ceasul pe care il veti cumpara.
Este bine de stiut ca fiecare tip de mecanism confera ceasului propriile particularitati si este greu de stabilit daca un tip este mai bun decat celelalte, fiecare avand insusiri considerate ca fiind pozitive, dar si negative, acestea fiind minimizate sau maximizate in functie de preferintele fiecaruia dintre noi. Tocmai de aceea este important ca tipul de ceas pe care il alegeti sa fie in acord cu personalitatea dumneavoastra. Un exemplu ar fi ceasul Citizen.
Daca sunteti o fire calculata, careia ii place precizia, va recomandam sa alegeti un ceas cu mecanism quartz. Aveti avantajul ca odata potrivit, ceasul va avea abateri extrem de mici (de ordinul zecimilor de secunda pe zi) si va confera o autonomie de functionare ridicata, dar va trebui ca la un interval de 1-2 ani sa-i schimbati bateria. Si aici va recomandam, pentru buna functionare si prelungirea duratei de viata a ceasului, sa apelati la un service autorizat si sa cumparati o baterie originala.
Daca precizia nu este neaparat criteriul dumneavoastra de selectie, va recomandam sa cumparati un ceas avand mecanism cu intoarcere manuala. Acesta nu va necesita cheltuieli suplimentare in ceea ce priveste autonomia de functionare, dar va trebui sa nu uitati sa intoarceti (armati) zilnic ceasul. La prima armare trebuie sa rotiti coroana remontoare la maximum, numarand rotatiile necesare. Daca ati rotit coroana de 15 ori (cifra 15 reprezinta doar un exemplu), in continuare, in fiecare seara sau in fiecare dimineata, trebuie sa armati ceasul rotind coroana numai de 14 ori, respectiv cu o rotatie mai putin. Astfel protejati mecanismul ceasului, asigurandu-i o durata de viata mai lunga. Puteti de asemenea sa alegeti un ceas avand mecanism cu intoarcere automatica, a carui armare se face prin miscarea mainii.
Pentru barbati recomand aceasta categorie cu ceasuri barbatesti unde cred ca fiecare isi va gasi un ceas electronic frumos.