Ca sunt caini, pisici, papagali sau reptile acestea au ajuns sa fie tinute in casa omului de placere. Animalele bineinteles ca nu au o placere nebuna sa stea inchise in custi dar cu omul care vrea sa fie nebun nu te pui ca te pui degeaba.
Intr-o lume in continua crestere demografica locuintele se construiesc mai mult pe verticala si sunt spatii din ce in ce mai restranse, pentru a servi cator mai multi oameni. Chiar si acum cainele ramane cel mai bun prieten al omului si il insoteste peste tot. Cu o adaptabilitate exceptionala patrupedul se poate simti bine atat la curte, in camp deschis cat si in interior. Important este sa fie alaturi de stapanul sau si sa il multumeasca. Cainele de apartament ideal ar trebui sa fie unul care va ocupa canapeaua mai tot timpul, nu deranjeaza vecinii cu latratul, vrea la plimbare doar cand trebuie sa isi faca nevoile, nu miroase si nu lasa prea mult par in jur. Dar sa vedem care ar fi cele mai bune optiuni atunci cand va hotarati sa aduceti un caine in apartament.
Iata 3 rase de caini adaptabili:
Caniche (Poodel): intotdeauna o rasa in top, care se remarca intr-o sumedenie de categorii. Este clasat pe primele locuri si in topul celor mai inteligenti caini. un alt avantaj al rasei este ca vine cu trei varietati de talie: toy, mini si standard; fiind pe gustul oricarui iubitor de caini. Jucaus, vioi si gratios Poodelul ar face orice ca sa isi multumeasca stapanul. Fiind un caine inteligent poate fi educat usor, astfel traiul in apartament devine mai placut. Este un caine curat, pedant ca o felina si care nu naparleste si nu lasa miros. Necesita o plimbare zilnica de cel putin o ora, in rest poate sta linistit pe covoras sau poate fi extrem de receptiv la trucurile pe care vreti sa il invatati: pudelii sunt niste clovni cu patru picioare. Este o rasa longeviva (mai ales cei toy) si cu destul de putine probleme de sanatate.
Bulldog englez/ Bulldog francez: doua rase extrem de populare, pe buna dreptate. Bulldogii sunt caini cu un nivel de activitate redus, care nu suporta exercitiul fizic intens. Sunt rase brahicefalice (cu bot turtit) care suporta cu dificultate caldura si umezeala excesiva, deci apartamentul este locul ideal pentru ei. Desi par lenesi si obositi, au un chef de joaca nemasurat, veti fi surprinsi de cat de bine va vor dispune acesti grasuni. Privirile duioase ale unui bulldog francez vor topi pana si cele mai reci inimi. Nu latra, astfel a nu va veti face griji in privinta galagiei. Blana scurta este usor de ingrijit. Plimbarile vor fi scurte, de 2-3 ori pe zi. Sunt foarte loiali stapanului, multe exemplare refuza sa plece din casa daca stapanul nu ii insoteste. Se inteleg foate bine cu copiii.
Shih tzu: catelusul cu fata de ursulet, fara indoiala e un caine ideal de apartament. Iar aceasta nu doar datorita taliei reduse. Sunt cateii „de tinut in poala”, daca e posibil toata ziua. Adora interactiunea cu stapanul si niciodata nu se vor satura sa va demostreze afectiunea lor. Contrar taliei, sunt caini robusti, rezistenti, vivace, care adora sa se joace. Exercitiul fizic zilnic poate consta in plimbari scurte pe afara sau multa joaca in interior. Parul lung si matasos necesista ingrijire zilnica, insa cei ami multi stapani opteaza pentru scurtarea parului, lucru recomandat daca animalul nu participa in expozitii. Sunt neincrezatori cu strainii si au tendinta sa „ciupeasca”, de aceea nu este recomandat familiilor cu copii mici.
Cat despre mancarea pentru aceste rase atunci cand cumparati hrana pentru cainele dumnevoastra, alegeti tipul care vi se pare cel mai atragator ca aspect? Il alegeti pentru ca miroase mai frumos decat alt produs? Acestea sunt exact elementele pe care produsele foarte scumpe mizeaza.
Ideea de baza este: DUMNEAVOASTRA preferati aceasta marca… sau ofertele din online cum ar fi www.petpal.ro. Cainelui dumneavoastra nu ii pasa catusi de putin!… Atata timp cat este hranit, el este fericit.
Desigur ca nu este gresit sa alegeti un produs alimentar care corespunde preferintelor dumneavoastra, atata timp ca corespunde necesitatilor alimentare ale cainelui. Pe piata, exista si hrana “specializata”, precum hrana pentru caini de munca, pentru catelele insarcinate, pentru catelele care alpteaza si pentru cainii batrani. Exista, de asemnea, si hrana complet uscata sau semi-umeda.