Quantcast
Channel: Ce Blog
Viewing all articles
Browse latest Browse all 983

Principiile de baza ale utilizarii suplimentelor alimentare

$
0
0

Stilul de viata sanatos se bazeaza pe cele mai noi si moderne cunostinte stiintifice si pe baza principiilor medicinei ortomoleculare. Ce sunt, beneficii si cine are nevoie de ele…

Desi in ziua de azi nu am ajuns sa substituim alimentele cu nutrienti comprimati, tot mai multi oameni recurg la suplimente urmarind, de regula, sa isi amplifice capacitatile neuro-psihice si fizice si sa faca fata mai bine stresului si solicitarilor din viata de zi cu zi.

Intrebarea care se ridica in aceasta situatie este daca aceste suplimente sunt necesare, in masura in care o persoana incearca sa manance echilibrat si daca nu cumva ele pot avea chiar efecte negative, mai ales daca sunt luate fara o indrumare de specialitate. Un numar tot mai mare de persoane interesate inmentinerea si ameliorarea sanatatii folosesc suplimente alimentare in acest scop. Studii recente estimeaza ca in tarile dezvoltate economic peste 30% din populatie folosesc zilnic diverse forme de suplimente alimentare, insa fara a beneficia de o baza stiintifica.

Geneza medicinei ortomoleculare (o reîntoarcere la natura a medicinei alopate) porneste de la Universitatea Stanford unde Dublul laureat al Premiului Nobel pentru chimie in 1952 Prof. Dr. Linus Pauling descrie terapie ortomoleculara, fondata de el, dupa cum urmeaza: “Medicina ortomoleculara este conservarea starii bune de sanatate si tratamentul bolilor prin modificarea concentratiei de substante in organismul uman, substante care sunt normale in organism, si indispensabile sanatatii.” Un aspect important al medicinei nutritionale ortomoleculare este faptul ca fiecare individ are un necesar propriu de micronutrienti. Aceste cerinte sunt determinate, de exemplu de dieta, conditii si stil de viata si factori de risc personali care includ fumatul sau prezenta afectiunilor. Astfel, o persoana cu o afectiune cardiaca necesita o combinatie diferita de micronutrienti fata de cea a unui copil; o femeie însarcinata are nevoie de o combinatie diferita de micronutrienti, in comparatie cu o femeie intrata la menopauza.

In procesul evolutiei, sistemul imunitar al organismului si in procese metabolice s-au constituit pe 47 de micronutrienti, si anume pe :

  • 13 vitamine
  • 6 minerale
  • 14 oligoelemente
  • 2 acizi grasi esentiali (omega 3 si 6)
  • 8 aminoacizi

Acest lucru inseamna ca organismul trebuie sa primeasca suplimentar cantitatile minime din acesti nutrienti (vitamine, minerale si oligoelemente), in fiecare zi din alimentele pe care le consumam, pentru a fi puternic si rezistent si pentru a sustine procesele de vindecare. Corpul nostru nu poate produce toate aceste substante singur si nu pot ajunge din alimentatia noastra, deoarece noi cunoastem cum este alimentatia noastra, este necesara o consecventa in ceea ce priveste consumul acestor nutrienti si de aceea acesti micronutrienti trebuie furnizati organismului din surse exterioare.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 983

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48