Ora 10 pe ceas, ar trebui sa insemne pentru toata lumea o ora fixa, referindu-se la momentul unei intalniri la ora exacta. Cand este adus in vorba „pe ceas”, esti nevoit sa fii la ora fixata de comun acord la locul stabilit fara a intarzia. A fi punctual in ziua de azi este foarte important pentru ca unele persoane nu pot trece cu vederea nici macar 30 de secunde ceea ce mi se pare aiurea, mai ales daca acea persoana nu pierde bani din cauza celui asteptat 30 de secunde in plus fata de ora fixata.
Ceea ce mai caut eu din cand in cand, atunci cand imi aduc aminte, sunt ceasuri de perete, pentru ca momentan am doua si nu cred ca mi-ar mai strica unu pentru o alta incapere, dar de aceasta data ma uit dupa un ceas de perete ceva mai deosebit si atunci nu voi cumpara orice plastic ce imi arata ora exacta. Daca nu sunteti hotarat asupra unui model sau nu sunteti familiar cu lumea ceasurilor, exista un site unde va exista oricand la dispozitie un consultant ORA10 specializat ce va poate sugera un anume model care sa se potriveasca atat stilului dumneavoastra de viata, cat si celui vestimentar.
Cum avem grija de un ceas?
Efectuati o verificare o data la 2-3 ani la un service autorizat, mai ales in cazul ceasurilor mecanice/automatice.
Evitati schimbarile rapide de temperatura. Evitati sa puneti ceasul pe un aparat electric, televizor, boxe, etc.
Intoarcerea/incarcarea ceasului (cu intoarcere manuala) este preferabil sa se faca în acelasi moment al zilei.
Intotdeauna dupa ce inotati, clatiti ceasul cu apa calduta, apoi uscati-l cu un servetel fin.
Folositi o perie fina cu apa sapunita pentru a curata bratara metalica a ceasului si un servetel fin pentru a o usca.
Evitati contactul cu solventi, detergenti, parfumuri, produse cosmetice, etc.
Evitati patrunderea sapunului, parfumului si a altor imperfectiuni in zona cheitei.
Verificati cu atentie marcajele de pe ceas sau din cartea tehnica referitor la rezistenta la apa.
Nu uitati cheita ceasului desfacuta sau neinfiletata daca este pe surub.
Toata povestea de mai sus cu ingrijirea unui ceas se refera mai mult la ceasurile de mana si mai putin la ceasurile de perete, dar poate fi valabila si pentru ceasurile din urma, pentru ca nu toate ceasurile de perete sunt pe baza de baterie. Si mai exact povestea de mai sus de refera la ceasurile de o alta calitate decat plastic sau pe baza de baterie pentru ca in mod normal cele de o alta calitate decat plasticul, trebuiesc ingrijite cu atentie.