Pentru ca e vremea vacantelor incep sa va recomand zilele astea cateva destinatii interesante. Pentru inceput recomand tara noastra care merita vazuta de orice persoana ce stie sa aprecieze natura si tot ce are tara asta de oferit. Totul trebuie facut fara interventii ale telefoanelor mobile sau a tabletelor pentru ca cu ele nu mai are farmec locul in care te aflii, tot ce ai nevoie este vointa si un aparat foto. Stiu ca si smart-urile sau tabletele au camera foto dar nu la ele ma refer.
Delta Dunarii este cea mai importanta zona umeda din Europa Centrala, un adevarat paradis pentru numeroase specii de pasari. Este locul unde ai parte de activitati sau de birdwatching delta dunarii, pentru ornitologi si alti iubitori ai naturii,relaxare pe Hotel Plutitor GG Gociman**** in diferite zone ale Deltei. Daca vrei sa te relaxezi poti alege din multe activitati delta dunarii, printre care: excursii, aerobic, tir cu arcul si alte jocuri sub forma concursurilor.
Dintre cele 331 de specii de pasari, 172 specii cuibaresc iar restul de 57 sunt sedentare sau partial migratoare, 9 specii fiind declarate monument al naturii (gasca cu gat-rosu Branta ruficollis). Aproximativ 170 de specii sunt clocitoare, iar dintre acestea 40 sunt sedentare si 130 migratoare; cele neclocitoare sunt oaspeti de iarna si de pasaj primavara si toamna.
Dupa originea geografica, pasarile apartin urmatoarelor grupe:
Tipului european – Vulturul plesuv sur (Gyps fulvus), Vulturul plesuv alb (Neophron percopterus);
Tipului mongolic – Vulturul mic (Aquila pomarina), Acvila de stepa (Aquila nipalensis), Soimul dunarean (Falco cherrug); Pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus), Pelicanul cret (Pelecanus crispus);
Tipul chinez – Lebada (Cygnus olor), Lopatarul (Platalea leocorodia);
Tipul artic – Gasca cu gatul rosu (Branta ruficollis), Gasca mare (Anser albifrons);
Tipul siberian – Cocorul (Grus grus), Rata neagra (Oidemia nigra).
Coloniile de cuibarit au reprezentat dintodeauna atractia Deltei. Miile de cuiburi construite pe crengile zavoaielor de salcie sau in stufarii, zgomotul infernal, atmosfera specifica altor ere geologice, zborul sagetator al miilor de pasari care isi hranesc puii transforma coloniile de pasari într-un rai nu numai al ornitologilor, dar si al oricarui iubitor al naturii.
In Delta Dunarii sunt mai multe tipuri de colonii: de starci, lopatari, tiganusi si cormorani, de pelicani si cormorani, de pescarusi, de avoazete si ciocantori, etc.
Putini stiu ca in Delta Dunarii ierneaza foarte multe dintre speciile de pasari care cuibaresc dincolo de Cercul Polar de Nord sau in Siberia. Pentru ca in zonele in care traiesc peste vara temperaturile coboara foarte mult incepand cu lunile octombrie si noiembrie, aceste pasari aleg sa ierneze in Delta Dunarii, unde raman pana la jumatatea lunii martie. Este vorba despre lebada de iarna, care o inlocuieste pe cea de vara, dar si de specii variate de rate si gaste polare.
Cele mai valoroase exemplare sunt cele de gasca cu gat rosu, aproximativ 95% din populatia mondiala a acestei specii iernand in rezevatie, mai ales in zona lacurilor litorale.
Pentru ca este oarecum la moda, Danube Delta Resort ofera plimbari cu elicopterul desupra Deltei, servicii de masaj si reflexoterapie, sau alte programe artistice cu invitati speciali, iar pentru firme se pot organiza team building cu acttivitatile aferente.