Atunci cand contabilul tau nu face fata la volumul de munca pe care ar trebui sa il rezolve intr-un termen cat mai scurt, ca patron ar trebui sa apelezi la un al doilea contabil, sau poti externaliza contabilitatea cu toate ramurile ei la o companie ce ofera servicii de contabilitate.
Atunci cand doresti externalizarea serviciilor va trebui sa te informezi despre firma la care vrei sa apelezi si mai exact la serviciile care le ofera. De exemplu de curand am vazut pe net, cel mai simplu site al unei astfel de firme ce ofera diferite servicii de contabilitate. Desi site-ul nu are un design aparte, firma din spatele acestui site detine un portofoliu serios de clienti, oferindu-le servicii multiple.
Externalizarea a devenit o varianta pentru aproape 80% din companiile din piata, care au reusit astfel sa-si reduca din costuri, dar si sa isi eficientizeze activitatea. Serviciile oferite mediului de afaceri creaza anual peste 10.000 de noi locuri de munca. Societatile reusesc sa economiseasca intre 20 si 50 %, daca externalizeaza total sau partial anumite servicii de salarizare, de contabilitate, de logistica sau IT catre un furnizor extern al acestora. Metoda este aplicata de 80% din firmele romanesti medii si mari.
Indiferent la ce fel de servicii apeleaza mediul de afaceri, efectele in economie sunt bune. Sectorul serviciilor pentru afaceri creeaza si importante locuri de munca. Firmele apeleaza la servicii externalizate nu doar pentru a avea costuri mai mici, ci si pentru a avea acces la oameni cu experienta. Printre avantaje se mai numara si reducerea raspunderii si a numarului de persoane angajate, dar si o eficienta mai mare din punctul de vedere al timpului.
Printre avantajele externalizarii serviciilor de contabilitate se numara economia facuta, datorita eliminării cheltuielilor implicate de angajarea cu Contract individual de munca, economia de timp pentru ca vei avea increderea in capacitatea profesionala a societatii de contabilitate si te vei elibera de stresul cauzat de supravegherea zilnica a unui contabil angajat. Timpul ramas liber il vei putea folosi pentru a te concentra asupra activitatii generatoare de profit si pentru a dezvolta afacerea. Printre alte motive ca sa externalizezi se numara si experienta expertilor contabili, reducerea riscului profesional, asigurarea continuitatii, sau pastrarea libertatii de optiune.
Externalizarea se refera la contractarea pe termen lung a unui furnizor de servicii pentru rezolvarea unor necesitati ale firmei, contribuind la cresterea profitului, prin reducerea costurilor cu functiile care nu sunt vitale activitatii. Desigur, externalizarea nu este un concept nou. De multi ani, companiile si-au externalizat serviciile de consultanta juridica, publicitate, tiparire sau asistenta software pentru a putea beneficia de servicii profesionale, fara a creste substantial costurile. Externalizarea contabilitatii reprezinta, un tratament complet al sistemului de contabilitate si gestiune al clientului, realizat de o echipa de contabili, experti contabili, consultanti fiscali, specialisti in IT, coordonati de managerul de proiect.